Το πλήρες πρόγραμμα του Patras Science Festival μπορείτε να το βρείτε στο

http://www.patras-science-festival.gr/programme/ 

48 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί οργανισμοί | 41 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα | 13 εργαστήρια για παιδιά | 15 ομιλίες | 7 workshops | 2 Εκθέσεις Τέχνης και Επιστήμης | Ντοκιμαντέρ | StandUpScience…δράσεις  για κάθε ηλικία!

 

Ξεκίνησε σήμερα στο ΕΑΠ, με θέμα «Ανακαλύψτε την επιστήμη στην καθημερινότητά σας!», το 1ο φεστιβάλ επιστήμης Patras Science Festival (10-13 Μαΐου 2017), αναμένοντας να προσελκύσει τη μαθητική, τη φοιτητική, την επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό. Ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο της επιστήμης, που καθορίζει και επηρεάζει δραστικά την καθημερινή μας ζωή, με  συναρπαστικό, κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο.

Τέσσερις ημέρες γεμάτες ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες! Τις καθημερινές (10-12 Μαΐου) η πρωινή ζώνη είναι αφιερωμένη στους μαθητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Οι απογευματινές και οι βραδινές δράσεις φιλοξενούνται σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης (Θέατρο Act, Tag café, Συνδετήρας και καφέ «ΓΕΦΥΡΕΣ») και με ομιλίες, συζητήσεις και επιστημονικές παρουσιάσεις, στοχεύουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού. Η γιορτή κορυφώνεται το Σάββατο 13 Μαΐου στο ΕΑΠ με παράλληλες εκδηλώσεις, που διαρκούν από τις 11.00 π.μ. έως αργά το βράδυ.

Η έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ Επιστήμης «Patras Science Festival». θα σηματοδοτηθεί με δυο διακεκριμένους επιστήμονες, και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00 στο Θέατρο Act και περιλαμβάνει δύο σημαντικές ομιλίες: «Ταξίδι Χωρίς Τέλος (Πως μάθαμε όσα γνωρίζουμε σήμερα για το Σύμπαν)» από τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο και «Γεγονότα Τεχνολογίας κατά τις περιπλανήσεις του Οδυσσέως» από τον Καθηγητή Θεοδόσιο Π. Τάσιο.

Το πλήρες πρόγραμμα του Patras Science Festival μπορείτε να το βρείτε στο www.patras-science-festival.gr

 

Γενικές Πληροφορίες: 

Διάρκεια: 10 Μαΐου – 13 Μαΐου, Είσοδος Ελεύθερη

Patras Science Festival 2017 : www.patras-science.festival.gr

Γραφείο Τύπου: press@patras-science-festival.gr
facebook: PatrasScienceFestival, https://www.facebook.com/PatrasScienceFestival/
Twitter: PatrasSciFest, https://twitter.com/PatrasSciFest

 

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

 

 

 

Υπό την Αιγίδα: