Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διάστημα 26-29 Ιουλίου 2017, στον Πεντάλοφο Κοζάνης η 1η εκδήλωση «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης».

Αποτέλεσε ένα σύνολο δράσεων που περιλάμβανε εργαστήρια εκμάθησης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές, νέους και ενήλικες, ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι παραπάνω δράσεις πλαισιώθηκαν καθημερινά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως μουσικές παραστάσεις, χορευτικά δρώμενα και προβολές ταινιών.

Η 1η «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης» διοργανώθηκε από  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ). Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΥΨΗΠΤΕ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο μεταφέρει τη τεχνογνωσία του στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τη δημιουργία σεμιναρίων και προγραμμάτων για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

http://digitalweek.eap.gr/index.php/el/