Δεκ
14
Τε
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και Πενταμελές Σολιστικό Μουσικό Σχήμα @ Θέατρο Παλλάς
Δεκ 14 @ 20:30 – 21:30

Το ΕΑΠ στην Πόλη

 Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  θα πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Άστεγα»,  την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στην Αθήνα, στο Θέατρο Παλλάς.

Εγκαινιάζεται έτσι η  έναρξη κοινών δράσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της ΕΡΤ.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και Πενταμελές Σολιστικό Μουσικό Σχήμα, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Αναστάσιου Συμεωνίδη, θα παρουσιάσει σε συμφωνική μορφή το ομώνυμο έργο του συνθέτη Νίκου Πλατύραχου, με βασικό ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα και  αφηγητή τον ηθοποιό Τάσο Νούσια.

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Λόγω περιορισμένου αριθμού δελτίων, η παραλαβή θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας στα γραφεία του Παραρτήματος του ΕΑΠ (Τζωρτζ 4, Πλατεία Κάνιγγος).

Φεβ
1
Τε
Tεχνική συνάντηση αναφορικά με το έργο «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» ΕΔΒΜ 34 @ Αίθουσα ΠΓΟ1 - Eγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα
Φεβ 1 @ 12:00 – 13:00
Απρ
7
Πα
Patras IQ 2017 @ Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας
Απρ 7 – Απρ 9 όλη την ημέρα
Patras IQ 2017 @ Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας

Η έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ», που έχει ήδη υλοποιηθεί τρεις φορές 2012, 2015 & 2016, στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα ωφελώντας τους πολίτες της περιοχής πολλαπλά και με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Η εφαρμογή της έρευνας και της καινοτομίας στην παραγωγική βιομηχανία δημιουργεί νέα ανταγωνιστικά προϊόντα, παράγει νέες ανάγκες και τελικά δημιουργεί νέες θέσεις εργασίες. Οι νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν εισόδημα στην περιοχή και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην εθνική οικονομία.
  2. Η προσέλκυση επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μπορούν να επενδύσουν στην περιοχή μας παραγωγικά και με υπηρεσίες αξιοποιώντας τα προϊόντα της γνώσης με επακόλουθο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής και εθνικής οικονομίας με όλα τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή .

Η έκθεση περιλαμβάνει:
• Εκθέματα και πρότυπα καινοτόμων ερευνητικών προϊόντων
• Παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας
• Ομιλίες ιδρυτών start up και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• Ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, διανοητικής ιδιοκτησίας και εξεύρεσης πόρων για την χρηματοδότηση μετατροπής καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν παραγωγικά και εμπορικά. Αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητούνται με ερευνητές και να προτείνονται λύσεις.

Μαΐ
10
Τε
Patras Science Festival @ Patras Science Festival
Μαΐ 10 – Μαΐ 13 όλη την ημέρα
Απρ
27
Πα
5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2018 @ Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος»
Απρ 27 @ 10:59 – Απρ 29 @ 11:59
Μαΐ
2
Τε
Patras Science Festival 2018 @ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Μαΐ 2 @ 11:02 – Μαΐ 6 @ 12:02